Twigs wool pendant








Αυτή την ανάρτηση την είχα υποσχεθεί στα κορίτσια —που παρακολούθησαν την αντίστοιχη κατασκευή καρφίτσας κλαδιά-μαλλί στη Χειροτέχνικα— την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα... Αρχές Νοέμβρη και είναι η εποχή προγραμματισμού για τα Χριστούγεννα και ο χρόνος μου όλο και περιορίζεται! Και ενώ φαίνεται να έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας, περνάει τελικά τόσο γρήγορα...

Μακρύ κρεμαστό με κλαδάκια και μαλλί! Μπορεί να γίνει ένα πολύ όμορφο, φυσικό, χειροποίητο δωράκι, τώρα στις γιορτές (μιας και ξεκινήσαμε να μιλάμε για Χριστούγεννα).

— Υ Λ Ι Κ Α —
• κλαδάκια
• μαλλί

• κόλλα ρευστή
• κρικάκι
• κηρόσπαγκο


Ξεκινάτε βάζοντας λίγη κόλλα στο κλαδάκι και το τυλίγεται με το μαλλί. Στο τελείωμα βάζετε πάλι λίγη κολλά κρατώντας το σημείο σφιχτά, για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να κολλήσει καλά και να μην «πετάνε» τριχούλες από το μαλλί. Φτιάξτε αρκετά, έως πολλά, και σε διάφορα χρώματα (θα σας δώσει περισσότερες δυνατότητες συνδυασμών). Στη συνέχεια διαλέξτε τον συνδυασμό σας (πριν τα κολλήσετε μεταξύ τους) προσέχοντας να υπάρχει αρκετή επιφάνεια όπου να εφάπτονται μεταξύ τους (το σημείο όπου θα μπει η κόλλα). Κολλήστέ τα ανά δύο (κρατώντας τα μεταξύ τους για κάποια δευτερόλεπτα) και μετά όλα μαζί. Τέλος περάστε το κρικάκι σε κάποιο σημείο του μαλλιού στο κέντρο ή βρίσκοντας κάπου την «ισορροπία», που σας ικανοποιεί, και είναι έτοιμο να περαστεί στον κηρόσπαγκο.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να βρείτε έτοιμα του "Journey into Creativity" εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια