DIY: en lysande tavla

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Nu var det väl ändå på tiden att det kom upp ett diy-projekt här igen eftersom det var en vecka sedan sist. Har, som jag nämnt i förbifarten, målat om stora dela av vårt hem och det har tagit all min tid den senaste veckan. Men nu är det äntligen färdigt och när Viktor (som överraskade mig och kom hem igår - en dag tidigare än han skulle!) frågade vad jag hade på schemat idag bestämde jag mig för att plocka fram ett roligt projekt från min idélista och bara gå all in på det hela dagen.
 
Jag har sett lysande tavlor och lampor på flera olika ställen sedan en bra tid tillbaka och alltid haft ett riktigt jäkla habegär efter att ha en egen hängandes på väggen. När jag rotade runt bland julsakerna (Obs! Inventerade bara, ska inte börja pynta än) hittade jag en slinga med 50 små lampor och tänkte att nu är tiden minsann inne för att testa att bygga en egen. Det var enklare än jag trodde att göra den men det är såklart lite pill för att få det att bli så bra som möjligt.
 
Jag använde en vit träskiva jag redan hade hemma men det går såklart att måttbeställa på en byggvaruaffär. Kör på masonit om ni vill ha ett lättarbetat och billigt material.
 
Sedan ritade jag i vanlig ordning av ett fint typsnitt från min datorskärm (bara lägg pappret försiktigt på skärmen och kalkylera av) som jag sedan klippte ut och förde över till träskivan. Sätt fast bokstäverna med häftmassa så blir det superlätt att rita av dem. Att det blev just pear var bara en slump, det poppade upp i huvudet och jag tyckte att det såg fint ut i typsnittet jag valde.
 
Jag hade ju som sagt bara 50 lampor och hade nog kunnat tänka mig dubbelt så många egentligen men man tager vad man haver. Så med den restriktionen fick jag rita ut 50 potentiella lamphål och soim ni ser krävds det några försök och lite ändringar för att få det att bli bra.
 
Borra därefter ut alla hållen.
 
Måla bokstäverna i valfri färg. Jag ville verkligen ha svart men hade ingen färg hemma till det så det fick bli ifyllt med penna.
 
Pilla in lamporna i varje hål och tejpa som en galning på baksidan för att det ska sitta fast.
 
För att få ut tavlan en liten bit från väggen och för att ge plats åt sladdarna satte jag på en liten träkloss på baksidan som tavlan får hänga i.
 
Tänd och beundra ditt egna mästerverk! Önskar att jag kunde få bättre bilder men trots iso på över 500 ser det ut såhär klockan tolv hos oss. Suck! Får fota den mer en annan dag när bilderna inte blir så suddiga och ruggiga. Den är i alla fall en bra bit fräschare än vad den ser ut att vara och passar perfekt in i vårt kök!
1 angelicasvarld.blogg.se:

skriven

Super fint!!

2 smäm:

skriven

Älskar denna. Så fin!

Vill bara säga tack för podden också. Var så spännande att lyssna på den igår! Ska bli jättekul att höra alla dina nästkommande avsnitt också!

Kramar

3 hanna, förbanna:

skriven

så fint!

4 Tove:

skriven

Vilken fin och inspirerande blogg du har! Har precis suttit och scrollat igenom ditt arkiv och jag blev sugen och inspirerad till att starta min egen nu. Tack för det :)

Svar: Men åh, vad glad jag blir. Tack! Skriv adressen sen om du startar en :)
Sandra Lundin

5 Jess:

skriven

Vad fint det blev :) En lysande tavla har legat som ett framtida pysselprojekt hos mig i en en halv evighet, kanske dags att ta tag i det nu!

6 Sandra:

skriven

Jättefint!

7 Josephine - Living in London:

skriven

Åh, så fin!!

sv; sorry för så sent svar! Ja, hon hade brutit ryggen på 3 ställen efter att blivit knuffad ner i marken, hon kunde inte röra sig från nacken och ner "/ Så läskigt vad en knuff kan innebära för någon! Det värsta var dock att hon fick vänta på ambulansen i 4 timmar!

8 Julia ♥:

skriven

Så snyggt!

Skulle bli jätte glad om du skulle vilja vara med i min veckans blogg :)

9 Viktoria Eriksson:

skriven

Åh, så fin!! :)

10 Mikaela:

skriven

Det blev jättesnyggt! Har också haft den tanken sen jag såg något liknande på pinterest, fast jag hade tänkt använda en vanlig canvas, men det var ju riktigt snyggt med trä!

11 Johanna:

skriven

Fint!

12 Louise:

skriven

Vilket internat gick du på?

13 Maja:

skriven

Kul! Detta ska testas här hemma!

14 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Superfin!! Vill också ha!

15 Moa Björnberg:

skriven

Men åh så fint! Kul med lite kreativitet!

16 Emelie Ekman Lindqvist:

skriven

Åh så fint, Älskar den!!!

17 Sanna Preifelt:

skriven

MEN ALLTSÅ JAG DÖÖÖÖÖR! Det här är ju helt fantastiskt, någon sådan tavla vill jag verkligen göra. Måste bara komma på vad som ska stå på den. Jag älskar verkligen detta, gud vad grym du är! ♥

18 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Men jag dör så fint! Tack så hemskt mycket för det här inlägget :)

19 Elin:

skriven

Gud så snyggt det blev!

Sv: Hahahha, ja det ser ut som fiskrom men det smakar ju så underbart gott. Mmmmm! :D Hoppas din smakade bra!

20 Vicky:

skriven

meh! du är SÅ duktig. kan säga direkt att jag med största sanmnolikhet aldrig kommer ta mig an det här pga ej händig, men det ser så himla lätt och fint ut när du gör det (så jag nöjer mig att titta på). <3

21 Sabina :

skriven

Häftigt! Riktigt snyggt, att du orkar :)

22 K- S:

skriven

Åh så fint! Vart får du all inspiration ifrån? :)

23 miningalinn:

skriven

Men så fin!!:D

24 Life of Johanna:

skriven

oh så fint :) Jag önskar jag var så händig :)

Ja det hade varit något om vi skippat det *s*

25 Tokyo-Kitsune:

skriven

Blir nästan lite nostalgisk! Det fanns ett café i Tokyo som hade en liknande skylt :)

http://candycigarette.tumblr.com/post/51543975714/fika-pa-i-glorious-chain-cafe

^ där är bilden från det caféet! :)

26 nicolinda.blogg.se:

skriven

Du är ju så himla kreativ! Wow! Du är så duktig på vad du än tar dig an. Fantastiskt. Bra gjort! Fint fint :) Love it.

27 Simon G:

skriven

Wow så unikt och kreativt!Blev j väldigt snyggt! :)

28 Anna María:

skriven

Superfint! Har också haft ett himla ha-begär efter en egen bokstavslampa. Svårast (förutom att faktiskt bara göra en) är att välja vad jag ska skriva. Hej beslutsångest.

29 Charlotte - Stories by me:

skriven

Vad pyssligt av dig o fint! :) Heja heja!

Kommentera här: